31.8.06

Je li pakao egzoterman ili endoterman?

Na washingtonskom sveucilistu profesor je na ispitu dao neobicno dodatno pitanje. Odgovor jednog studenta je bio toliko duhovit, da profesor nije odolio iskusenju da ga proslijedi svojim kolegama i prijateljima.

Dodatno pitanje: Je li Pakao egzoterman (ispusta/predaje toplinu) ili endoterman (apsorbira toplinu)?

Vecina studenata odgovorila je na pitanje pozivajuci se na Boyle-Mariotteov zakon (plin se prilikom sirenja hladi tj. zagrijava se kad mu se volumen smanjuje) ili slicno. Jedan student je napisao slijedece:

Prvo, moramo znati kako se masa Pakla mijenja sa vremenom. Dakle, treba nam broj dusa koje u Pakao ULAZE u ovisnosti o vremenu i broj dusa koje iz njega IZLAZE u ovisnosti o vremenu. Mislim da sa sigurnoscu mozemo pretpostaviti da dusa koja jednom udje u Pakao, vise iz njega ne izlazi. Prema tome - ni jedna dusa ne izlazi.

Sto se tice broja dusa koje ulaze u Pakao, neke religije tvrde da ako niste pripadnik njihove religije, onda cete ici u Pakao. Buduci da postoji vise od jedne ovakve religije i ljudi ne mogu biti pristalice vise od jedne religije, mozemo pretpostaviti da neke duse idu u Pakao. S obzirom na postotak broja rodjenih i umrlih, mozemo ocekivati eksponencijalni prirastaj broja dusa koje odlaze u Pakao.

Sada obratimo paznju na promjenu volumena Pakla jer, prema Boyle-Mariotteovom zakonu, da bi temperatura i pritisak u Paklu ostali konstantni, volumen Pakla mora rasti proporcionalno broju pridoslih dusa. S obzirom da to nije slucaj imamo dvije mogucnosti:

1.) Ako Pakao ekspandira sa sporije od porasta broja pridoslih dusa, onda ce temperatura i pritisak rasti, dok ne dodje do eksplozije Pakla.

2.) Ako se se Pakao siri brze nego sto raste broj dusa u njemu, onda ce pritisak i temperatura opadati dok se Pakao ne zaledi.

Kako odluciti koja od dvije mogucnosti je prava? Ako prihvatimo izjavu koji mi je dala kolegica iz grupe imenom Tereza, i to jos dok sam bio brucos, i koja glasi: “prije ce osvanuti hladan dan u Paklu nego sto cu ja spavati s tobom” i ako pri tom uzmemo u obzir nesumnjivu cinjenicu da ja jos nisam imao seksualni odnos s njom, dolazimo do zakljucka da mogucnost broj 2 ne moze biti tocna, cime dokazujem da je Pakao egzoterman i da se nece zalediti.

Student je ocjenjen jedinom odlicnom ocjenom u tom roku…



Red je da stavim
vezu do mesta odakle sam ovo besramno iskopirala...

13.8.06

Ribe

otrovne bodljeTRACHINIDAE žive ukopane u peskovitom dnu ili muljevitoj podlozi, ostavljajući ispravljene otrovne bodlje na dorzalnom delu tela. U slučaju da ih nešto uznemiri, brane se ubodima oštrih bodlji. Postoje vrste koje žive u dubinama do 100m, dok se sitnije vrste pojavljuju u priobalnim delovima.
Da je Brigi tu, pa da je determiniše. Sigurno bi se raspala od sreće: Evo, kolege, primera kako se morski organizmi brane... bla bla evolucija... bla bla prilagođavanje...
Ili bar neko drugi, da mogu na miru da jaučem. Na srpskom. Dal’ će razumeti koliko boli ako psujem?

Ostaju žive dugo nakon iznošenja iz vode; bodlje ostaju otrovne i nakon što riba ugine. Zbog toga je praksa da se bodlje odstrane čim se riba izvadi iz vode. Kulinarska vrednost nije zanemarljiva.
Sledeća riba koju ću pojesti će imati njušku i mali rep uvijen u spralu. I obavezno će proći tretman u mašini za mlevenje mesa.

Principi tretmana uboda:
- Ublažavanje bola;

- Sprečavanje pojave alergije;

- Prevencija sekundarne infekcije.

Tol'ko o čuvarima plaže. Jedino što ovima ide dobro je nameštanje suncobrana. Doneli su mi alkohol. Za dezinfekciju. Jao. Donesite mi nešto da popijem.
Imam Ličnog Držača Leda na Stopalu. Zar to nije slatko. Garant bih se bolje osećala da je to onaj što sam juče s njim igrala odbojku. jAo.

Kada je ubodena, žrtva oseća oštar bol kao od uboda ugle, koji trenutno počinje da se pojačava. Dalje se senzacija širi do zgloba stopala. Na mestu uboda je vidljivo oticanje. Zavisno od količine otrova koji je dospeo u sistem, mogu se javiti manifestacije kao što su ubrzanje pulsa, znojenje, groznica i gubitak svesti. Alergijske manifestacije se sprečavaju uobičajenim antihistaminima. Ako je alergija jako izražena, primenjuju se kortikosteroidi.
Jaooooo. Ne injekcija. Ne. ne. ne. Užas.

S vremena na vreme žrtva može osetiti i bolove u predelu grudi. Poznato je da otrov može biti štetan za mišićno i za nervno tkivo.
...
Member of The Internet Defense League