31.8.06

Je li pakao egzoterman ili endoterman?

Na washingtonskom sveucilistu profesor je na ispitu dao neobicno dodatno pitanje. Odgovor jednog studenta je bio toliko duhovit, da profesor nije odolio iskusenju da ga proslijedi svojim kolegama i prijateljima.

Dodatno pitanje: Je li Pakao egzoterman (ispusta/predaje toplinu) ili endoterman (apsorbira toplinu)?

Vecina studenata odgovorila je na pitanje pozivajuci se na Boyle-Mariotteov zakon (plin se prilikom sirenja hladi tj. zagrijava se kad mu se volumen smanjuje) ili slicno. Jedan student je napisao slijedece:

Prvo, moramo znati kako se masa Pakla mijenja sa vremenom. Dakle, treba nam broj dusa koje u Pakao ULAZE u ovisnosti o vremenu i broj dusa koje iz njega IZLAZE u ovisnosti o vremenu. Mislim da sa sigurnoscu mozemo pretpostaviti da dusa koja jednom udje u Pakao, vise iz njega ne izlazi. Prema tome - ni jedna dusa ne izlazi.

Sto se tice broja dusa koje ulaze u Pakao, neke religije tvrde da ako niste pripadnik njihove religije, onda cete ici u Pakao. Buduci da postoji vise od jedne ovakve religije i ljudi ne mogu biti pristalice vise od jedne religije, mozemo pretpostaviti da neke duse idu u Pakao. S obzirom na postotak broja rodjenih i umrlih, mozemo ocekivati eksponencijalni prirastaj broja dusa koje odlaze u Pakao.

Sada obratimo paznju na promjenu volumena Pakla jer, prema Boyle-Mariotteovom zakonu, da bi temperatura i pritisak u Paklu ostali konstantni, volumen Pakla mora rasti proporcionalno broju pridoslih dusa. S obzirom da to nije slucaj imamo dvije mogucnosti:

1.) Ako Pakao ekspandira sa sporije od porasta broja pridoslih dusa, onda ce temperatura i pritisak rasti, dok ne dodje do eksplozije Pakla.

2.) Ako se se Pakao siri brze nego sto raste broj dusa u njemu, onda ce pritisak i temperatura opadati dok se Pakao ne zaledi.

Kako odluciti koja od dvije mogucnosti je prava? Ako prihvatimo izjavu koji mi je dala kolegica iz grupe imenom Tereza, i to jos dok sam bio brucos, i koja glasi: “prije ce osvanuti hladan dan u Paklu nego sto cu ja spavati s tobom” i ako pri tom uzmemo u obzir nesumnjivu cinjenicu da ja jos nisam imao seksualni odnos s njom, dolazimo do zakljucka da mogucnost broj 2 ne moze biti tocna, cime dokazujem da je Pakao egzoterman i da se nece zalediti.

Student je ocjenjen jedinom odlicnom ocjenom u tom roku…



Red je da stavim
vezu do mesta odakle sam ovo besramno iskopirala...

1 comment:

Mishkin said...

peshko nema sta :)

Member of The Internet Defense League